Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Nieuwsupdate KNVB januari 2021

23 januari 2021 10:30


KNVB: In deze nieuwsupdate praten we je bij over de volgende onderwerpen:
Gevolgen invoering avondklok, Scenario’s competities, Alternatieve competities (dus in plaats van de echte competitie) en financiele ondersteuning

Gevolgen invoering avondklok
In tegenstelling tot de eerste berichten gaat de avondklok in vanaf 21:00u in plaats van 20:30u. Dit extra half uurtje biedt meer sporters de mogelijkheid om alsnog te kunnen sporten en op tijd weer thuis te zijn voor de avondklok ingaat. Wij zijn blij met dat half uur, maar begrijpen ook dat - met name voor de verenigingen die nog activiteiten organiseren voor senioren- en oudere jeugdteams - er een uitdagende puzzel ligt.

Desondanks blijft het van groot belang dat er zoveel mogelijk gevoetbald kan blijven worden. Zowel voor de clubs als voor de spelers. Bewegen is gezond en belangrijk, vooral in deze tijd. Voetballen in de buitenlucht blijft daarbij veilig en verantwoord.

Scenario’s competities
In de vorige nieuwsupdate gaven we al aan dat uiterlijk in de week van 9 februari een beslissing wordt genomen over de resterende scenario’s voor een eventuele herstart van de competities. Om één van deze scenario’s tot uitvoer te brengen zal er voor de senioren A-categorie uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april gestart moeten worden. Voor de overige competities gelden er andere deadlines. In de week van 9 februari gaan we definitief bekijken of en welk scenario nog mogelijk is en welke deadlines hieraan gekoppeld zitten. Hierbij houden we ook rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart.

Alternatieve competities
Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan uiteraard ook geen promotie/degradatie plaats.

In plaats daarvan zullen we voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld. Clubs die onderling al bezig zijn met de organisatie van eigen competities roepen we dan ook op aansluiting te zoeken bij het aanbod dat door de KNVB zal worden georganiseerd. Op die manier kunnen we voor zoveel mogelijk voetballers een passend aanbod organiseren.

Financiële ondersteuning
Zoals in de intro al vermeld was de aankondiging van het extra steunpakket voor de amateursport ter waarde van 240 miljoen euro zeer goed nieuws (lees hier meer). Het is een belangrijk en noodzakelijk steunpakket dat ervoor zorgt dat de sportsector, ook na de periode van maatregelen, haar bijdrage kan blijven leveren aan het fit houden en weerbaar maken van de Nederlandse bevolking. De komende periode wordt er gewerkt aan een concrete uitwerking van dit steunpakket. Via onze speciale financiële pagina houden we je op de hoogte van de laatste informatie omtrent de diverse (sportspecifieke) steunmaatregelingen.

 

Tot zover deze nieuwsupdate. De komende periode werken we verder aan de uitwerking van de (alternatieve) competitiescenario’s voor het amateurvoetbal en wachten we op de definitieve uitwerking van de diverse sportspecifieke steunmaatregelen van de overheid. Houd zoals altijd www.knvb.nl/coronavirus en onze speciale financiële pagina in de gaten voor de laatste informatie over alle vormen van (financiële) ondersteuning.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder Amateurvoetbal

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!