Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

SPRAKELOOS!!! (door Jeugdvoorzitter Marcel van de Pol)

13 juni 2021 20:15


Heel soms weet je niet precies wat je moet zeggen en kun je de juiste woorden niet vinden om uit te drukken hoe we ons voelen. Dit weekend is voor ons als Jeugdcommissie als historisch de boeken in gegaan. We kunnen allerlei superatieven bedenken, maar in De Dikke Van Dale is geen woord te vinden die onze trots kan beschrijven.

Wat gaan we doen dit jaar? Is een vraag die we ons regelmatig hebben gesteld. De corona verpestte een groot deel van ons plezier. Alles op slot en mensen mochten niet samenkomen.
In maart zaten we bij elkaar: Doen we wel of geen Sportdag voor de Jeugd? En hoe dan met de Jeugdverloting? Vorig seizoen ook al niets gedaan. Jubileumfeest gemist, geen filmavond, geen zaalvoetbal, wel een voetbalmiddag in februari, het was ijskoud tijdens het Paaseieren zoeken en geen wedstrijden alleen maar trainen voor de kinderen. Lekker saai.


Maar wat doen we dan? En we hakten unaniem de knoop door met elkaar!
Wij zijn Terschuurse Boys, wij als Jeugdcommissie zijn er voor onze kinderen, en ja we gaan gewoon de gok nemen en gaan een aangepast programma organiseren en we gaan het houden op zaterdag 12 juni 2021! Klap met de spreekwoordelijke hamer, en de champagneflessen konden ontkurkt worden! 


Ja en dan? Een besluit is 1, maar de uitvoering is 2.
We hadden vorig jaar, om de Sportdag ter ere van het 60-jarig jubileumfeest extra op te
luisteren, al een reservering genomen op het team van Panna Knock Out. We hebben weer contact gezocht en ja, zij hadden nog helemaal niets en waren hartstikke blij dat we hun wilden steunen. De evenementenbranche had schijnbaar ook enige tijd weinig te doen zullen we maar zeggen. “Zeg maar wanneer en wij zijn er”, was hun antwoord. Dat ging dus simpel, één actiepunt afgevinkt.
De online Bingo was al een groot succes, dus waarom ook geen online Jeugdverloting
organiseren. We weten nu ongeveer hoe we het moeten aanpakken zeiden we tegen elkaar. Dus vinkje 2 was ook gezet. Was het hele leven maar zo simpel.

 

Maar een online Jeugdverloting organiseren, daar gaan toch wel een paar vrije uurtjes in zitten.
Een aantal weken achter elkaar op de woensdagavond in de kantine en het draaiboek “What-todo-Online-Jeugdverloting” was geschreven. We benaderden onze sponsors, allemaal positief over
ons initiatief, en prachtige bedragen en prijzen werden weer toegezegd.
Op de website en via social media brachten we de online Jeugdverloting onder de aandacht. Toen begon met name voor Marleen en George het echte werk. Vele avonden en tientallen uren vrije tijd werden erin gestopt. Gekscherend zeiden we, ach als we een paar duizend lootjes verkopen, dan is het zo klaar. Maar het waren er niet een paar duizend, nee het ging er ietsjes overheen. En Marleen en George werden drukker en drukker, de Excel-data base werd regel voor regel gevuld en A3-tjes werden geprint met namen en vervolgens moesten de tikkies worden verstuurd. Maar
het doel heiligt de middelen, de lootjes werden verkocht.
En toen werd het nog even spannend, onze lootjes waren op. Uhm, hoezo onze lootjes zijn op? Gelukkig zitten we bij Terschuurse Boys niet gelijk in de put, en Marleen is echt niet voor één gat te vangen. Maar de lootjes waren wel op, en niet zomaar te koop in de resterende tijd. Ja, wel die van 1 tot 999, maar van 1 tot 9999 en dan in de juiste boekvorm en kleuren ….., die even niet.
Gelukkig had Rinus nog een verborgen doos en kwamen de lootjes van 2015 ineens goed van pas. We konden dus weer verder en we verkochten maar lekker door. Goed voor onze jeugd! Goed nieuws, de terrassen mogen weer open. Daar hebben we inderdaad heerlijk van genoten, maar hoe doen we dat op 12 juni? En wat mag er dan wel en wat mag er niet? Wel handig die 2
weken horizon die het demissionaire kabinet hanteert. Sportdag met ongeveer 100 kinderen, ouders op het terras, met 1 restrictie, maximaal 50 personen en 4 aan een tafel en de vaste gasten die ook graag hun plek willen hebben voor een gezellige middag. En hoe gaan we dat dan handhaven? Precies, niet dus. Beslissing genomen, het is alles of niets. Kantine en terras dus gesloten.
Nog meer goed nieuws, onderlinge voetbalwedstrijden voor de jeugd mogen weer gespeeld worden. Maar hoe doen we het dan op 12 juni? Exact, Wendy inschakelen en regel jij ff dat we daar geen last van hebben. Dus ook zij nog even druk. Je moet er iets voor over hebben toch!

Nog een weekje te gaan en honderden mensen hadden lootjes gekocht. Dus envelopjes moesten
gevuld worden, betalingen gecontroleerd en al die adressen werden bezocht, de elektrische fietsen werden gestart, de bolderkar gevuld, de hond van Paul had blaren op zijn poten want dat beestje had van zijn leven nog niet zoveel gewandeld en een rondje Achterveld, Barneveld, Stroe, Putten, Nijkerk en Appel is toch meer dan 100 km dieselen. Gelukkig was er koffie en een stroopwafel in Appel, een rondje die eindigde met Pleizier.
En dan is het eindelijk zover. Op vrijdagavond 11 juni werden we als Jeugdcommissie samen met
de vertegenwoordigers van de jeugdelftallen uitgenodigd bij de uitreiking van de
Verjaardagskalender. Ook al zo’n hoogtepunt dat door de corona enige vertraging had
opgelopen. Een prachtige kalender werd aan ons uitgereikt, voor ieder lid een exemplaar. Viel dat even mooi samen, kunnen we die op de sportdag aan alle kinderen uitreiken.

 


De dag van de waarheid begon al vroeg. Om half acht werden de eerste voorbereidingen
getroffen, want met een aantal wedstrijden, de sportdag en een verloting is er wel het nodige te doen. Rond een uur of 9:00 kwam het Panna Knock Out team al om de spellen te gaan opbouwen op het hoofdveld. Rond half twaalf werden de trainers en leiders van de jeugdteams verwacht en
stond er koffie met brood klaar. En als dan tegen half één de kinderen weer ons uitmuntend verzorgde sportpark op komen rennen, dan weet je als Jeugdcommissie waar je het allemaal voor doet. Honderd blije kinderen die met prachtig weer genieten van een heerlijke middag. De middag begon met een Panna Knock Out spel en werd opgeluisterd door twee artiesten, Nasser en Sterre. Beiden zijn balvirtuoos en lieten hun beste kunsten zien aan onze jeugd en aan onze trainers en leiders. Veel van onze kinderen durfden de uitdaging met Nasser aan te gaan in
de Pannakooi, en ja iedereen kreeg uiteindelijk toch die gevreesde panna door de benen.
Gelukkig hebben we nog een trainer en leider met de naam Apie, tsja wij kennen hem allemaal en Nasser nu ook. Jammer vriend, Apie dollen redt niemand van ons, ook jij niet. De kinderen en spellen zijn door Opa Bor fantastisch in beeld gebracht, dus wil je er een indruk van krijgen kijk dan op je gemak alle foto’s op de website door. https://myalbum.com/album/TLSpJkJBCLHa
In de tussentijd werden door Ria en Yvonne alle prijzen netjes uitgestald in de kantine. Want er zit wel degelijk een logica in. Ria is al sinds mensenheugenis getraind om dit vakkundig te plaatsen en te voorzien van de nodige informatie. 

 

Niet alleen Panna Knock Out heeft artiesten, bij Terschuurse Boys zijn er inmiddels ook twee social media iconen te bekennen, onze eigen Ronald en Tomas. Twee jongens van de club met speciaal entertainment talent zoals is gebleken. Het kost wel wat: twee schnitzels en een kilo patat en uiteraard onder het genot van grote mannencola’s lullen ze wel een paar uur aan elkaar.
Ze maken vooraf wat bonje met ene Jan van Leeuwen, maar ondertussen zetten ze alles
vakkundig klaar. De webcam wordt geplaatst, het youtube kanaal geactiveerd, ff dollen met beeld en geluid. En vooral het laatste is gewoon een knopje die ze feilloos weten te bedienen en doen net alsof het niet werkt en stiekem liggen ze in een deuk omdat wij allemaal – dus ook de
webcamkijkers thuis - denken dat er een kink in de internetkabel zit. Eigenlijk zijn het gewoon nog een stel etters dus.
Op het moment supreme is de altijd laconieke en zorgeloze Tomas ineens van de tijd, hee opletten allemaal, we beginnen stipt op tijd en dat is over 3 minuten. Toch enigszins verbaasd over zijn onverwachte alertheid zat de voltallige jeugdcommissie op scherp en begonnen we toch af te tellen om te gaan starten. Gelukkig was onze Sev erbij die toch nieuwsgierig was wat er allemaal gebeurde en dankzij het improviserende vermogen van onze beiden presentatoren kreeg Sev een aantal minuten zijn eigen online podium en maakte zijn primeur op TBTV. Als een
volleerd spelmaster wist Sev de lootjes te trekken á la Rod Steward en stoicijns keek hij naar de lootjes. We weten niet exact hoeveel prijzen er te verloten zijn, als we alles los zouden verloten zitten we op een paar honderd prijzen. Daarom wordt er het een en ander gecombineerd zodat we zo’n tweehonderd prijzen te verdelen hebben. Na een klein uurtje en halverwege de show werd er
een tienminuten pauze ingelast om even te relaxen. En weer was het die Tomas die ons
aanslingerde dat we in de benen moesten, nog twee minuten dan gaan we weer starten. Waar haalt die gozer dit planners-talent vandaan?
Het duo is perfect op elkaar ingespeeld waar de één lootjes trekt en de naam van de winnaar opzoekt is de ander de prijzen als een echte tell-seller de boel voor de webcam aan het verkopen.
Daarbij zoveel mogelijk de namen noemend van de sponsoren met de gebruikelijke locale anekdotes. 

HIER DE LIJST van ALLE SPONSORS

Na een show van bijna twee uur zijn er een aantal prachtige prijzen van de hand gegaan, een blackegg, jacuzzi, wedstrijd Feyenoord in business suits, airpods, notebook en nog veel meer en dan uiteindelijk komt de laatste prijs in zicht: de elektrische fiets!
Ons youtube koppel voert de spanning op en dan uiteindelijk is de winnaar van de elektrische fiets bekend: Ries Kamphorst!
Op het moment van schrijven liggen verreweg de meeste cadeaus nog met naam en toenaam in de kantine en zullen één dezer dagen door de leden van de Jeugdcommissie naar de rechtmatige eigenaren worden gebracht. Dus jullie prijzen worden thuisbezorgd!
Via deze weg willen wij alle sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van deze verloting, maar ook alle kopers van de loten. Het was uniek en het heeft geleid tot een fantastische opbrengst die weer ten goede zal komen aan onze jeugd.
Een speciaal woord van dank is op zijn plaats voor Tomas en Ronald, jongens …. geweldig dat jullie dit voor onze jeugd over hebben!
Maar ook Ria, Yvonne en Renate die weer de nodige moeite hebben gedaan om ons te helpen met de verloting en Linda tijdens de sportdag.
En last but not least onze eigen leden van de Jeugdcommissie en dan in het bijzonder aan Marleen en George, het klinkt simpel even iets doen, maar dit “even” was meer dan “iets”. Ik begon dit stuk met “sprakeloos”, omdat het niet in één woord te vatten was. Ik hoop dat ik middels dit schrijven aan een ieder duidelijk kan maken dat we er met man en macht aan
gewerkt hebben. We hebben geprobeerd om het zo goed als mogelijk voor iedereen te doen en voor onze jeugd in het bijzonder.
Mede namens de Jeugdcommissie bedank ik jullie hartelijk!


  • Marleen Hendriksen
  • Martijn Jonker
  • George van Beek
    Paul Bos
  • Wilgo van ‘t Bosch

  • Met vriendelijke groeten,
    Marcel van de Pol.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!