Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Wedstrijdverslag Terschuurse Boys - ESC

20 november 2022 18:00

Na de nederlaag tegen VVOP, kunnen we ons deze week weer herpakken tegen ESC. Of dat gelukt is....

Vandaag moesten wij proberen om ons te herstellen van de nederlaag tegen VVOP. De wedstijdbal was geschonken door de heer Sol die ons park met 10 reclameborden een fraai aangezicht heeft gegeven. Maarten, Niels, Henrie en Ruben en Blaar bedankt voor jullie inzet in het vullen van het 1e veld met al deze reclameborden, alsmede alle andere bord sponsoren om in deze moeilijke tijd toch onze  club te blijven steunen. Dank hiervoor!
Nu over tot het verslag van de wedstrijd zelf. Wij begonnen goed aan de wedstrijd en na een kleine 5 minuten dachten wij de 1-0 op het scorebord te zetten. De scheidsrechter dacht hier echter anders over en keurde de goal af. Wij lieten ons niet van de wijs brengen en 10 minuten later, na de beste aanval van de dag, lag de bal via Jeffrey en Tomas die goed het overzicht hield door Swen van 't Bosch in het doel. Toch mooi als de 1-0 op het scorebord staat. Wij bleven de betere ploeg, tot in de 28e minuut volledig onverwacht de 1-1 op het scorebord kwam. Gerben liet zich verassen in de korte hoek en of dit nu een voorzet had moeten zijn, was niet helemaal duidelijk maar de 1-1 was een feit. Dit was ook wel een kantelpunt in de wedstrijd. Opeens was het ESC wat het betere van het spel had en hadden wij moeite om de bal in de ploeg te houden en onder de druk uit te voetballen. Na een kleine 40 minuten was het een ongelukkige overtreding van een speler van ESC die in een rode kaart resulteerde. De uitleg van de scheidsrechter was dat betreffende speler het risico nam om in dit geval Hans van Essen ernstig te blesseren. Dit was nog het belangrijkste wapenfeit voor de rust en zo gingen wij met 1-1 rusten.

Tegen 10 man zou je verwachten dat wij beter uit de startblokken zouden komen, dit was echter niet het geval. Het was ESC wat de eerste 15 minuten van de 2e helft het betere van het spel had. Na een kwartier kregen wij meer grip op het spel en halverwege de 2e helft was het wederom Swen die op de juiste plek stond om de 2-1 binnen te schieten. Wij kregen daarna een goede mogelijkheid via Ronald Bouwman om op 3-1 te komen, maar de keeper stond op de juiste plaats en wist dit te voorkomen. Uit een counter wist ESC ietwat fortuinlijk op de 2-2 te komen. De bal werd door Hans van Essen binnenkant paal gekopt in een poging dit te voorkomen en zo was het 2-2. Hierna werd het bijna nog erger voor ons, maar nu stond Gerben wel paraat om de 2-3 te voorkomen. Wij kregen nog een kleine mogelijkheid om te scoren maar dit lukte helaas niet.
Al met al een terechte uitslag waar iedereen het wel over eens was. Dinsdag voor de beker tegen de Bataven en zaterdag gaan wij naar Doornspijk om te spelen tegen het plaatselijke DSV, succes mannen.