Hoevelaken 2 wint vriendschappelijke burenstrijd - Voetbalvereniging Terschuurse Boys sinds 1960

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Hoevelaken 2 wint vriendschappelijke burenstrijd

2 juni 2023 8:15


Van de site van s.c. Hoevelaken een wedstrijdverslag van donderdag 25 mei. De wedstrijd staat bij ons beter bekend als de wedstrijd van de onder 23.

Donderdag 25 mei stond er voor Hoevelaken 2 een oefenwedstrijd op het programma. Terschuurse Boys O23 nodigde het elftal van Bennie Beokhout uit. Er vielen vijf doelpunten, twee voor Terschuurse Boys en drie voor Hoevelaken: uitslag 2-3.

Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

Afgelopen seizoen stonden er meerdere mooie en prominente affiches op het programma voor Hoevelaken 2, met tegenstanders als bijvoorbeeld Sparta Nijkerk 2, Bennekom 2 en SDC Putten 2. Maar de onvervalste burenstrijd tegen het sympathieke Terschuurse Boys ontbrak na de promotie naar de Eerste Klasse tot dusver.

Daar kwam afgelopen donderdag, met dank aan de gastvrije buren, verandering in. Hoewel het “slechts” een oefenwedstrijd betrof, wilden beide elftallen deze wedstrijd graag winnen. Op sportieve wijze werd er om de eer gestreden.

De voorbereiding deed wellicht aan zomeravondvoetbal denken, daar was na het fluitsignaal van de prima fluitende Wout van der Weerd niets meer van te merken. Hoevelaken 2 schoot gecontroleerd uit de startblokken, pakte het balbezit en creëerde direct meerdere kansen.

Dit resulteerde in een snelle openingstreffer, de klok stond nog  niet op 5 minuten toen Ticho Schuiteman uit een assist van Tim Valkengoed scoorde.

Nog geen 100 tellen later stond het echter alweer gelijk. Een vrije trap vanaf de zijkant belandde tussen doelman Andy Tolboom en de Hoevelakense defensie. Met een doelpunt van Terschuurse Boys tot gevolg.

Hoevelaken 2 raakte hierdoor niet van de leg en ging door met kansen creëren. O19-speler Dinand van de Bor maakte met een prachtige streep in de kruising zijn eerste van uiteindelijk twee doelpunten. Bij de tweede werd hij vrijgespeeld door Olaf de Rijk en bleef hij diep in het strafschopgebied koelbloedig.

De Hoevelakense aanvallen hadden voor rust tot meer doelpunten kunnen leiden, maar een derde treffer bleef uit. Tussendoor mengde Terschuurse Boys zich meer en meer in de wedstrijd, maar was het Hoevelaken 2 dat het tempo van de wedstrijd bepaalde.

In de tweede helft een ander spelbeeld. Vanuit Hoevelakens perspectief valt er niet veel over deze helft te vermelden. Het spel ging van slordig naar slecht en het was vooral Terschuurse Boys dat de bal had. Diverse mogelijkheden konden echter niet in kansen worden omgezet. Dus ondanks de intenties van Terschuurse Boys had doelman Andy Tolboom een rustige avond. Hij kon echter niet voorkomen dat Terschuurse Boys in de laatste minuut hun tweede doelpunt maakte.

Na een korte wedstrijdanalyse aan de bar bleek het hebben van een goede buur een rijk bezit.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!