Terschuurse Boys 1 - EFC’58 1 - Voetbalvereniging Terschuurse Boys sinds 1960

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Terschuurse Boys 1 - EFC’58 1

16 september 2023 20:15

Casper Koelewijn

Terschuurse Boys bekert verder na klinkende overwinning op EFC

Terschuurse Boys bekert verder na klinkende overwinning op EFC

Door Casper Koelewijn

 

Op een heerlijke nazomerdag wist Terschuurse Boys de volgende ronde van de beker te halen. Op Sportpark Overbeek werd EFC 4-1 verslagen. Op papier een lastige tegenstander, maar door uitstekend spel van de rood-zwarten werd de volgende ronde van de beker veiliggesteld.

 

Toen om half 3 scheidsrechter René van der Elst fluitte voor de wedstrijd ging Terschuur er gelijk met twee benen in. Na drie minuten was er al een goede actie van Niels Overeem die ook nog eens een goede voorzet in huis had, deze kwam terecht bij Gydo Vos, maar hij stuitte op EFC-doelman Senne Hoekstra. Even later werd de bal van de lijn gehaald door een EFC verdediger na een corner van wederom Gydo Vos. Dit goede begin was nodig, want Terschuur moest winnen om door te gaan in de beker. EFC stond namelijk op 6 punten na 2 overwinningen, terwijl Terschuur er 4 had. Toch deden even later de Ermeloërs iets terug: een bal op de paal van Mika Schuur. Terschuur bleef daarna sterk spelen, zo wist EFC, dat al 9 doelpunten maakte dit bekertoernooi, geen kans te creëren in het eerste half uur. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat Ronald Bouwman kon scoren in de 34e minuut, waarbij de EFC verdediging stopte met rennen omdat ze dachten dat Ronald buitenspel stond. Het juichen was amper voorbij toen EFC al scoorde: na een goede actie van Nathan Brandwagt aan de rechterkant zette hij de bal voor, hier probeerde Rowin Wery de bal weg te werken, maar omdat hij tegen Gino Kamphorst aanschoot belandde de bal in eigen doel: 1-1.

De minuten daarna waren voor EFC, maar keeper Dani van de Pol wist erger te voorkomen waardoor Terschuur de rust in kon gaan met een gelijke stand.

 

Terschuur begon uitstekend na rust: na een goede pass op Jeffrey van Belkum speelde hij zijn directe tegenstander uit en scoorde prachtig in de kruising. Daarna probeerde EFC, net als bij de 1-1, snel weer tot de gelijkmaker te komen. Dat lukte bijna, maar het was Dani van de Pol die uitstekend uitkwam na een uitbraak van EFC. In de 60e minuut was Ronald Bouwman dichtbij de 3-1, maar hij schoot de bal op de buitenkant van de paal. Toch lukte het Terschuur om de 3-1 te scoren, na een pass van Melvin van Vaneveld, die een dijk van een wedstrijd speelde, scoorde Menno van Korlaar zijn derde goal van dit seizoen.

Ondanks dat EFC meer ging aanzetten na die goal wist de verdediging van Terschuur uitstekend stand te houden. Doordat er steeds meer ruimte achter de verdediging van EFC kwam, was het Jeffrey die kon ontsnappen en daarmee zijn tweede van de middag maakte: 4-1. Hiermee gooide hij de wedstrijd in het slot en kwam er nog tijd voor invallers. Zo kwam debutant Leendert Berkhof nog dichtbij de 5-1, zo schoot hij eerst op de paal en kon EFC-doelman Hoekstra in de rebound redding brengen.

 

Na het gelijkspel tegen VVB (2-2) en de overwinning op Stroe (2-1) speelde Terschuur vandaag voor het eerst echt een overtuigende wedstrijd, hiermee voorkomt het dat het voor het eerst sinds 2018 wordt uitgeschakeld in de eerste ronde van de beker. Dit geeft vertrouwen in de competitie, waarin ONA’53 volgende week op bezoek komt. Laten we hopen dat het Terschuurse Boys dan weer lukt om net zo’n goede wedstrijd te spelen als vandaag, zodat we met een goed gevoel de competitie kunnen beginnen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!