Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Overtuigende zege Terschuurse Boys op Prins Bernhard

1 september 2018 21:00

TERSCHUUR (Barneveldsekrant.nl) Terschuurse Boys domineerde tegen Prins Bernhard de gehele wedstrijd. Na een 2-0 ruststand werd met 5-0 gewonnen.

Nadat doelman Mark van Asselt van Prins Bernhard een schot van Ronald Bouwman nog net corner had gewerkt en een verdediger een schot van Tomas Vaarkamp van de doellijn had gehaald, was Prins Bernhard in de 16e minuut dicht bij de openingstreffer. Uit een counter schoot Martijn Koetsier via de buitenkant van de paal naast. Halverwege de eerste helft kwam Terschuurse Boys op voorsprong. Gijs Engelbrecht rondde een een-tweetje met Jeffrey van Belkum met een fraai schot af; 1-0. Nadat Rob Porte al een keer de paal had geraakt, verdubbelde Tomas Vaarkamp in de 40e minuut de voorsprong. Op slag van rust ontsnapte Terschuurse Boys aan de aansluitingstreffer, toen een voorzet van Gert Schouten voor een leeg doel voorlangs liep.

In de tweede helft voetbalde er slechts één ploeg. Prins Bernhard werd op eigen helft vastgezet en nadat Mark van Asselt knap gered had op een schot van Johan Bouwman was het in de 65e minuut raak. Ronald Bouwman legde een pass van Jaap van de Weerd met de borst voor de voeten van El-Roy Eksteen, die Mark van Asselt kansloos liet; 3-0. Twee minuten later scoorde Ronald Bouwman uit een vrije trap de 4-0. Daarna verzuimde Terschuurse Boys, mede door goede reddingen van Mark van Asselt, de score op te voeren. In de 83e minuut was Prins Bernhard dicht bij de eretreffer, maar doelman Jeffrey Moerman wist het met behulp van zijn defensie te voorkomen. Terschuurse Boys had het laatste woord. Mark van Asselt stopte een schot van Ronald Bouwman, maar was kansloos op de rebound van El-Roy Ecksteen.

"We hebben bij vlagen goed gespeeld, maar hadden meer moeten scoren", aldus trainer Willem van 't Land. "Vooral na de rust waren we oppermachtig."