Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Harskamp kan Terschuurse Boys geen pijn doen

9 september 2018 13:15

www.barneveldsekrant.nl Uiteindelijk was vierdeklasser Harskamp een maatje te klein voor derdeklasser Terschuurse Boys. De 0-2 nederlaag was wel verrassend klein.

,,Ik denk dat het een combinatie van factoren was. Die gasten (Terschuurse Boys, red.) creëerden veel kansen maar scoorden niet. Wij trokken een muur op en probeerden naar vermogen te spelen. Dat de doelpunten in blessuretijd eerste helft en einde wedstrijd vielen was bizar", keek de uitblinkende Harskampse doelman Leon Peters (foto 6) terug.

Het spelbeeld was dat een beter Terschuurse Boys voortdurend de aanval zocht. Bij de thuisclub waren Jasper Jansen en Tom Hol eenzame frontsoldaten.

Maar de gasten weigerden de mooiste kansen te benutten of vonden de Harskamper doelman op zijn post.

,,Ik denk al met al een aardige wedstrijd gekeept te hebben. Natuurlijk zijn er punten voor verbetering vatbaar. Maar ik heb omdat de vaste doelmannen Detmar Hardeman en Guido de Geit afwezig waren laten zien dat ik niet voor niets ben gekomen", glimlachte de doelman. Hij speelde eerder in lagere teams bij het Elster Spero en OSC in Oosterhout.

PLEZIER ,,Ik keep in de zaal bij een vriendenelftal in de door ZVV Ede opgezette recreanten competitie. Mijn vriendin woont in Lunteren en ik ontmoette Harskamp spits Jasper Jansen. Ik vroeg hem of de club nog een keeper nodig had en ben in augustus aangesloten. Tot op dit moment geen spijt. Er wordt goed getraind onder een enthousiaste trainer Bob Jansen", aldus de nieuwbakken Harskamper. Hij moest vanaf de eerste minuut alert zijn op een sterk aanvallend Terschuurse Boys. Maar veel aanvallen liepen voor doelman Leon Peters met een sisser af.

Zo lieten Jeffrey van Belkum, Gijs Engelbrecht en Ronald Bouwman goede kansen onbenut. Sporadisch werd Terschuurse Boys doelman Ceriel van Veldhuizen in het spel betrokken.

,,Ik dacht echt dat Harskamp de 0-0 mee de kleedkamer in zou nemen. Maar in blessuretijd werd de 0-1 gescoord door Rob Porte. Onze assistent-scheidsrechter probeerde dat nog wel te voorkomen door een vlagsignaal. Hij dacht dat de bal over de achterlijn was gegaan. Maar het was in mijn ogen echt een correct doelpunt. Dat had het een aantal minuten eerder ook moeten zijn. Bij een scrimmage kwam de bal via de paal weer in mijn handen. Daarna nog een hachelijke situatie voor ons doel waarbij Joël Hendriks redding bracht. Maar de bal had de lijn allang gepasseerd, alleen de scheidsrechter kon dat waarschijnlijk door de mêlee van spelers niet zien", lachte Peters.

In de tweede helft kwam Harskamp wat meer van eigen doel af zonder echte kansen te creëren. Dat deden de gasten wel maar het vizier bleef onverminderd op missen staan. Ook doelman peters onderscheidde zich daarbij tweemaal op inzetten van El-Roy Eksteen en Tomas Vaarkamp.

,,Ik had er wel aardig het oog in", ging Leon Peters bescheiden verder. Maar wederom werd hij in blessuretijd verschalkt door een bekeken schot van Roy van de Veen:0-2.

,,Ik zat er nog wel met de vingertoppen aan. Maar het was 'net niet'. Toch denk ik dat Harskamp een beter seizoen gaat draaien dan de afgelopen competitie. Er staat een gretige groep en de trainer kan keuzen maken. Of ik eerste doelman blijf? Ik hoop het wel maar leg me bij de keuze van trainer Bob Jansen neer. Ik ken hem nog niet zo goed, maar heb wel gemerkt dat hij objectieve rechtvaardige keuzen maakt", besluit de gretige 23-jarige doelman Leon Peters.

Harskamp is na de twee nederlagen tegen Oeken en Terschuurse Boys uitgeschakeld. Laatstgenoemde heeft zaterdag bij Oeken aan een gelijkspel genoeg om de knock-out fase KNVB-districtsbeker Oost te bereiken.