Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Terschuurse Boys en SDS '55 openen seizoen met gelijkspel

23 september 2018 8:15

Het zag er lang naar uit dat SDS de punten mee zou nemen naar Wekerom. Eerst in de blessuretijd slaagde Terschuurse Boys er in een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Nadat Tomas Vaarkamp in de 5e minuut voor Terschuurse Boys een kans om de score te openen had laten liggen, nam SDS het initiatief. Het leverde in de 8e minuut de openingstreffer op. Een door Jelle Ortse en Donovan Rijlaarsdam opgezette aanval werd door Lennart Ploeg met een schuiver afgerond; 0-1. SDS bleef de beter spelende ploeg en verdubbelde in de 16e minuut de voorsprong. Een vrije trap van Jelle Ortse werd door Arie de Jager in de voeten gekopt van Jort van den Hudding, die raak schoot; 0-2. SDS hield de druk er op, maar doelman Ceriel van Veldhuizen voorkwam met een tweetal goede reddingen op inzetten van Lennart Ploeg een grotere achterstand voor Terschuurse Boys. In de 28e minuut speelde Rob Porte zich goed vrij en zorgde met een knap afstandsschot voor de aansluitingstreffer; 1-2. Terschuurse Boys knokte zich terug in de wedstrijd en drong SDS terug. In het laatste kwartier van de eerste helft was Terschuurse Boys tot driemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Jeffrey van Belkum trof de buitenkant van de paal, doelman Michael Mulder haalde een vrije trap van Ronald Bouwman uit de hoek en vlak voor de rust voorkwam een verdediger op de doellijn een doelpunt op een kopbal van Rob Porte.

De tweede helft verliep rommeliger. Beide ploegen scoorden eenmaal, maar de treffers konden in de ogen van scheidsrechter Van Beek geen genade vinden. Terschuurse Boys was wel sterker, maar kon geen kansen creëren, terwijl ook SDS aanvallend niet meer gevaarlijk werd. SDS leek de 2-1 over de tijd te kunnen trekken, maar een hectische slotfase leverde toch nog de gelijkmaker op. Uit een hoekschop van Ronald Bouwman kopte Milan van Velhuizen in de 90e minuut goed in. Een verdediger bracht met de hand redding en Terschuurse Boys mocht een strafschop nemen. Peter Overeem schoot echter naast. Terschuurse Boys legde zich nog niet bij de nederlaag neer en even later schoot Rob Porte op de lat en liep Harold Vliem de bal in eigen doel; 2-2. Een wat gelukkige, maar desalniettemin verdiende gelijkmaker, die beide ploegen loon naar werken gaf.