Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Rood Wit '58 moet winst aan Terschuurse Boys laten

30 september 2018 8:00

barneveldsekrant.nl Een sterker Terschuurse Boys nam voor de rust een 0-2 voorsprong. Na de rust was Rood Wit sterker, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Veenhuizervelders niet.

Rood Wit begon ongelukkig. Reeds na 20 seconden raakte Jop van Eyden ernstig geblesseerd. Na tien minuten met tien man gespeeld te hebben, kwam Marcel van Nieuwenhuizen hem vervangen. Beide ploegen hadden mogelijkheden, maar het duurde tot de 34e minuut voor een sterker Terschuurse Boys de score kon openbreken. Doelman René van Hemel pakte een terugspeelbal in zijn handen en dat leverde Terschuurse Boys een vrije trap op. Op aangeven van Rob Porte schoot Peter Overeem hard raak; 0-1. Twee minuten later was Terschuurse Boys dicht bij de 0-2. Het schot van Dennis van de Veen eindigde echter op de paal. Drie minuten voor de rust viel de 0-2 toch. Jeffrey van Belkum schoot raak op een voorzet van Jaap van de Weerd.

Rood Wit had in de tweede helft een licht overwicht. Bij Terschuurse Boys liep het minder dan in de eerste helft. Nadat doelman Ceriel van Veldhuizen de nul had vastgehouden op een kopbal van Jeffrey Kleijer en een schot van Marcel van Nieuwenhuizen moest hij in de 64e minuut zwichten. Een overtreding van Peter Overeem op Jeffrey Kleijer leverde een strafschop op, die het slachtoffer zelf onberispelijk benutte; 1-2. Beide partijen probeerde daarna nog wel verandering in de stand te brengen, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer.