Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Zwaar bevochten eerste puntje Barneveld bij Terschuurse Boys

20 oktober 2018 21:45

www.barneveldsekrant.nl Een hard werkend en fel op de bal zittend Barneveld behaalde in de derby tegen Terschuurse Boys het eerste punt in de competitie. Een 0-1 voorsprong bij de rust wist Barneveld in de tweede helft tot de 85e minuut met hand en tand te verdedigen, toen viel alsnog de gelijkmaker.

Een beter voetballend Terschuurse Boys had in de eerste helft een veldoverwicht, maar deed daar weinig mee tegen een defensief goed staand Barneveld, dat met counters af en toe gevaarlijk uitbrak. In de 27e minuut was Terschuurse Boys voor het eerst dicht bij een doelpunt. Op aangeven van Dennis van de Veen liet Rob Porte een schuiver los, die doelman Remon de Vlieger tot hoekschop verwerkte. Uit de hoekschop kopte Gijs Engelbrecht goed in, maar opnieuw redde Remon de Vlieger. Aan de andere kant voorkwam doelman Ceriel van Veldhuizen, onnodig ver uitkomend, met een overtreding een doorbraak van Albert Kamara. De vrije trap van Zeth Suripatty leverde een hoekschop op. Uit de hoekschop van Mark Ecker ontstond een scrimmage, waaraan Adem Sanli een eind maakte door de bal in het doel te schieten; 0-1. Terschuurse Boys behield het initiatief, maar fel op de bal zittend gaf Barneveld achterin weinig weg. In de 35e minuut moest Remon de Vlieger nog eenmaal in actie komen. Hij haalde het schot van Jeffrey van Belkum knap uit de hoek, waardoor Barneveld voor het eerst dit seizoen met een voorsprong de rust inging.

de rust zette Terschuurse Boys Barneveld meteen onder druk. Vaak met tien man op eigen helft kon Barneveld er nog slechts spaarzaam uitkomen. Behoudens veel hoekschoppen en een aantal gevaarlijke momenten voor het Barneveldse doel wist Terschuurse Boys de mogelijkheden niet uit te spelen. In de 83e minuut ontsnapte Barneveld aan strafschop, toen de naar voren gestuurde Peter Overeem in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, maar de scheidsrechter door liet spelen. Twee minuten later viel de gelijkmaker. Op een voorzet van Dennis Koopman schoot Rob Porte de bal hard achter Remon de Vlieger; 1-1. In de 90e minuut leek Adem Sanli bij een uitval op weg naar de 1-2, maar dat wist Milan van Veldhuizen met een knappe sliding nog net te voorkomen.