Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Terschuurse Boys fors onderuit tegen Advendo

4 november 2018 7:45

www.barneveldsekrant.nl Het zag er in het eerste halfuur niet naar uit, dat Terschuurse Boys met 0-4 zou verliezen van Advendo. De ploeg verzuimde echter de kansen te benutten. Dat deed Advendo in het laatste kwartier voor de rust beter. Met drie doelpunten in negen minuten gingen de Ederveners met een veilige 0-3 voorsprong rusten.

Het eerste halfuur domineerde Terschuurse Boys, dat al in de vijfde minuut dicht bij de openingstreffer was. Uit een hoekschop van Rob Porte kopte Peter Overeem op de paal. Even later ontsnapte Advendo opnieuw aan een achterstand, toen doelman Djanko Donker misgreep en de bal nog net van de doellijn kon worden weggewerkt. In de 27e minuut redde Djanko Donker knap op een hard schot van Dennis van de Veen. Drie minuten later viel het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap van Rik Kelderman viel via een verdediger ongelukkig achter doelman Ceriel van Veldhuizen; 0-1. Nauwelijks bekomen van de schrik combineerden Mark van Kessel en Richard Lokhorst opnieuw door de Terschuurse defensie en stelden Marien van Roekel in staat de voorsprong te verdubbelen; 0-2. In de 39e minuut kopte Jaap van Doorn een hoge voorzet van Martijn van de Dikkenberg in de voeten van Marien van Roekel, die Ceriel van Veldhuizen voor de derde maal passeerde; 0-3.

Na de hervatting had Terschuurse Boys het tij misschien nog kunnen keren, als Jeffrey van Belkum in de eerste minuut na de pauze in kansrijke positie raak had geschoten. Nu ging zijn schot rakelings naast. Terschuurse Boys viel wel aan, ging achterin een-op-een spelen, maar kon geen uitgespeelde kansen creëren. Advendo hield de achterhoede gesloten en was af en toe met uitvallen gevaarlijk. Zo'n uitval leverde in de 89e minuut de 0-4 op. Een dieptepass van Peter Roks werd door Tom van Ginkel met een lob afgerond.