Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Hoevelaken gelukkigste in derby tegen Terschuurse Boys

20 januari 2019 7:45

www.barneveldskrant.nl In een wedstrijd waarin de derbysfeer vaak ver te zoeken was, pakte Hoevelaken kort voor tijd met 2-1 de volle winst. Even daarvoor had Rob Porte verzuimd Terschuurse Boys uit een strafschop op voorsprong te schieten.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld en trok ondanks de koude veel bezoekers. Hoewel Terschuurse Boys in de beginfase beter voetbalde, kwam Hoevelaken in de 9e minuut op voorsprong. Doelman Ceriel van Veldhuizen anticipeerde niet goed op een voorzet van Michel van den Bunt en Robin Elverding kopte de bal langs de doelman; 1-0. Nadat Pascal de Jong in de 11e minuut de gelijkmaker had weten te voorkomen door de bal uit de doelmond te halen, viel vier minuten later de gelijkmaker. Ronald Bouwman stuurde met een steekpass Tomas Vaarkamp op doelman Sjoerd Kloppenburg af, die kansloos werd gepasseerd; 1-1. Vervolgens speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af en gingen beide ploegen steeds meer de lange bal hanteren zonder dat het kansen opleverde. Hoevelaken was nog eenmaal dicht bij een voorsprong, maar Ceriel van Veldhuizen reageerde knap op de inzet van Yoeri van den Oever.

Na de hervatting nam Hoevelaken het initiatief, maar was Terschuurse Boys in de 51e minuut het dichtst bij een voorsprong. Sjoerd Kloppenburg dook een vrije trap van Ronald Bouwman uit de hoek en verwerkte ook de rebound van Jeffrey van Belkum tot hoekschop. Daarna werd de wedstrijd wel feller, maar het voetbal werd er niet beter op. Echt uitgespeelde kansen kwamen er aan beide kanten niet. Tot in de 78e minuut. Op een pass van Ronald Bouwman kwam Tomas Vaarkamp in het strafschopgebied ten val. Scheidsrechter Van Beek zag er een strafschop in. Rob Porte ging achter de bal, maar doelman Sjoerd Kloppenburg ging naar de goede hoek en stopte de penalty. De gemiste strafschop brak Terschuurse Boys zes minuten later op. Op een voorzet van Robin Elverding kopte Michel van den Bunt Hoevelaken naar de winst; 2-1. Terschuurse Boys zette in de slotfase nog wel aan, maar de gelijkmaker viel niet meer.