Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Overtuigend langs Teuge

2 maart 2019 20:00

Na 2 x 3 kwartier staat de eindscore op het bord: 4-0. Een uitslag die de verhoudingen in het veld goed weergeeft: na de openingstreffer van Jeffrey van Belkum in de 18e minuut waren er van Teuge weinig dreigende aanvallen meer te zien. De slag op het middenveld wordt meestal door een roodhemd gewonnen. Omdat Teuge wel moest komen, ontstond er voor ons steeds meer ruimte.

Korte impressie van de wedstrijd inclusief doelpunt

Was het Ronald Bouwman die bij de eerste goal voor de fraaie assist zorgde; bij de tweede goal was het Jeffrey die door goed doorzetten de bal bij Ronald wist te krijgen.  Vanaf een meter of 20 schoot onze nummer 11 (voor het eerst weer in de basis na enig blessureleed) feilloos binnen.

Een kwartier later moest de keeper van Teuge opnieuw vissen:  het voorwaartse trio Jeffrey, Tomas en uiteindelijk Ronald verzorgden de derde goal. Net voor rust was er zelfs nog een goede kans van Jeffrey; op aangeven van Roy van de Veen kwam hij vrij voor de goal maar keeper Joost Veldwijk wist de Teugenaren voor een 4-0 ruststand te behoeden.

Met zo’n voorsprong zit de wedstrijd logischerwijs op slot. Teuge gaf toch ook in de tweede helft niet op; in de 48e minuut kreeg aanvoerder Marc Hoekstra de mogelijkheid om na een corner aan te leggen vanaf een kansrijke positie. Maar de bal beland in het zijnet. Aan de andere kant kregen we zelf nog verschillende kansen. Verdedigers Peter Overeem en Gerwin Berkhof slopen bij corners mee naar voren en hadden allebei de score nog kunnen verhogen. Pas in de 83e minuut kon de 4-0 worden genoteerd. Gijs Engelbrecht stond inmiddels ook binnen de lijnen. Hij gaf een prima pass aan Ronald die op mooie wijze de keeper verschalkte.

Teuge probeerde de tweede helft wel meer te komen, maar de verdediging stond als een huis. De ploeg van trainer Andre Wassink kon geen vuist maken en moest dus opnieuw met 0 punten naar huis. En daarmee was deze wedstrijd een spiegelbeeld van de uitwedstrijd in Teuge.

Door deze belangrijke winstpartij en het verlies van Advendo staan we op een aardige achtste plaats. Volgende week zaterdag wacht VV Barneveld; die week daarna gaan we thuis proberen om het koploper asc Nieuwland moeilijk te maken.