Magere winst tegen VVB levert opnieuw 3 punten op

9 maart 2019 20:30

Bij vlagen waren het woeste weersomstandigheden waaronder deze dorpsderby werd gespeeld. De wind was een grote spelbreker; een mooie pot werd het daarom niet.

KLIK HIER voor kleine videosamenvatting

Van onderschatting vooraf tegen de nummer laatst kon vanaf onze kant geen sprake zijn; vorig seizoen kostte deze editie ons drie kostbare punten.  Barneveld gaf de eerste helft goed tegengas; ons spel was wat slordig. Nadat er door ons al verschillende afstandsschoten waren gelost, was Rob Porte in de 10e minuut erg dicht bij de openingstreffer. Zijn gemikte schot spatte uiteen op de lat.  Na een kwartier kwam de rappe Albert Kamara gevaarlijk dicht bij onze goal, maar hij wist niet te scoren.  Onze keeper Ceriel van Veldhuizen moest daarna nog twee keer redding bieden op prima kansen diezelfde Kamara en Mark Ecker.

Net voor rust werd een kopbal van Jeffrey van Belkum door de goed keepende Remon de Vlieger gered. De daaropvolgende corners brachten ons ook niet tot scoren. Met het fluitsignaal scheidsrechter Hogeweide voor de rust, waren we nog net zover als bij aanvang. 0-0 dus.

De eerste 20 minuten van de tweede helft was het ploeteren tegen wind en regen; menig bezoeker verplaatste zich naar binnen nadat de paraplu’s het hadden begeven tegen de pittige bries. Er viel nauwelijks normaal te spelen. Pas in de 70e minuut klaarde het op en werd de ban gebroken. Op een uitstekende pass van Peter Overeem wist Johan Bouwman zich goed vrij te spelen en de bal keurig langs de Barneveldse goalie te schuiven.  VVB leek het daarna iets op te geven en ons gaf het moed.  De aanvallen werden wat overtuigender ingezet, maar meer doelpunten vielen er niet.  Dat was voor Barneveld te danken aan goed keeperswerk van de Vlieger.

Geen beste wedstrijd, maar wel een terechte overwinning.  Met het totale puntenaantal van 25 zijn we gekropen naar een 6e plek op de ranglijst. Op dit moment zijn we daar tevreden mee.

Volgende week komt nummer 1 op bezoek: ASC Nieuwland. Die week daarna komt Hoevelaken naar Sportpark Overbeek.

Opstelling Terschuurse Boys: Ceriel van Veldhuizen, Dennis van de Veen, Jaap van der Weerd, Peter Overeem, Gerwin Berkhof, Rob Porte, Tomas Vaarkamp, Jeffrey van Belkum, Roy van de Veen, Ronald Bouwman en Johan Bouwman