Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Terschuur laat Vios profiteren van fouten

6 april 2019 18:45

Op slag van rust maakte Vios de eerste treffer. De eerste helft ging gelijk op, al moet gezegd dat onze verdediging in de 10e minuut de bal uit het doel moesten koppen na een linke corner. Een kwartier voor de pauze namen we steeds meer het heft in handen; dit resulteerde in verschillende corners en vrije trappen voor het vijandelijke net, alles zonder het gewenste resultaat. Net toen we dachten met de brilstand te gaan rusten, schoof Mathijs Meijer de bal van rechts diagonaal in.

Al snel na de thee stonden de Boys als eerste lweer op het Vios-veld met de goede hoop de achterstand zo snel mogelijk recht te trekken. Die hoop duurde ongeveer 1 minuut; de onfortuinlijke Gerwin Berkhof maakte zijn eerste competitiegoal. In eigen doel.

Een 2-0 voorsprong voetbalt natuurlijk lekker.
Om voor ons het tij te keren kwamen Gijs Engelbrecht en Henk van de Hoek in het veld om aanvallend iets te forceren.  Kansen leverde dit wel op; Tomas was een paar keer het dichtst bij een doelpunt, maar het scoren was ons deze middag niet gegeven. De Vios-verdediging waren fel op de bal en ook de keeper deed alles om zijn doel schoon te houden. Met succes.

Toen Ceriel in de 65e minuut op avontuur ging met de bal aan zijn voet, ging het mis. Dennis de Jong ontfutselde de bal en kon deze makkelijk inschieten. Een kadootje.
De wedstrijd leek toen wel gespeeld; Rob Porte haalde 10 minuten voor tijd nog een keer snoeihard uit, maar ook deze poging spatte uiteen op de lat.  Een goal van Gijs werd daarna afgefloten vanwege (vermeend) buitenspel.

Of het nog niet genoeg was, maaide alles en iedereen over de bal bij een simpele vrije trap richting ons doel, zodat VIOS de 4-0 kon noteren.  Een geflatteerde uitslag, maar de 3 punten zullen daarom niet minder welkom zijn bij de geel-zwarten.

Op 13 april spelen we eindelijk weer eens thuis. de tegenstander is dan gedeelde 'koploper' Batavia. Kijken of we er weer net zo'n mooie pot van kunnen maken als in de uitwedstrijd.

Opstelling Terschuurse Boys: Ceriel van Veldhuizen, Dennis van de Veen, Jaap van der Weerd (Henk van de Hoek 65"), Peter Overeem, Gerwin Berkhof (Gijs Engelbrecht "70) , Rob Porte, Tomas Vaarkamp, Jeffrey van Belkum, Roy van de Veen, Ronald Bouwman  en Johan Bouwman (Bjorn Dokter 80")