Sponsors

Eervol ten onder tegen Batavia

13 april 2019 20:00

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Batavia voor niets minder dan drie punten naar Terschuur was gekomen. Maar wij waren even vastberaden in het streven om ze dit zo moeilijk mogelijk te maken. En aldus geschiedde.
Batavia was zeker de meerdere op het veld. Doordat wij goed in de organisatie bleven voetballen en geconcentreerd te werk gingen lukte het de kampioenskandidaat de eerste helft niet om te scoren.

Weinig echt uitgespeelde kansen voor hen, wel veel corners van links en van rechts maar allen zonder resultaat. Op spaarzame momenten kwamen we er zelf goed uit, na een half uur spelen kregen Tomas Vaarkamp en Rob Porte nog aardige kansen op een treffer.

Enigszins tevreden konden we gaan rusten. Wel met de wetenschap dat ook in de 2e helft alle hens aan dek moest zijn. Batavia bleef in de tweede helft met zelfvertrouwen spelen; ook toen de treffer uitbleef. In de 51e minuut konden we ook iets terug doen; op een voorzet van Jeffrey kopte Ronald Bouwman naast.

Uit een scrimmage in de 66e minuut viel voor de blauw-zwarten de verlossende treffer; geen mooie goal maar doordat we de bal deze keer niet goed konden ruimen kon Davids de bal in het Terschuurse net krijgen.

Onder de aanmoedigingen van de enthousiaste rood-zwarte supportersbrigade bleven de Boys stug verdedigen en waar mogelijk aanvallen opzetten om de gelijkmaker te forceren.  Op inzet hadden we dat zeker verdiend. De 1-1 viel echter niet, ook niet in de extra dying seconds die scheidsrechter Willems ons  schonk.

Kortom: met opgeheven hoofd van het veld en vol goede moed naar de uitwedstrijd tegen Zwart-Wit’63 op 20 april.
Jammer dat we voor het eerst dit seizoen met schorsingen te maken krijgen vanwege de gele kaarten die we in de 2e helft opliepen in pogingen Batavia te stoppen. Het zij zo.

Opa Bor was er weer, dus klik hier voor het album van deze wedstrijd.

Opstelling: Opstelling Terschuurse Boys: Ceriel van Veldhuizen, Dennis van de Veen, Jaap van der Weerd , Peter Overeem, Gerwin Berkhof , Rob Porte, Tomas Vaarkamp, Jeffrey van Belkum, Roy van de Veen, Ronald Bouwman (Gijs Engelbrecht "70) en Johan Bouwman (Henk van de Hoek 65")