Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Terschuurse Boys wint door geluksgoal van Stroe

25 maart 2018 10:00

www.barneveldsekrant.nl Hoewel beide ploegen de punten hard nodig hadden, werd de streekderby tussen Terschuurse Boys en Stroe nooit een echte derby. Daarvoor was het spel van beide ploegen te matig. Door een geluksdoelpunt in de eerste minuut na rust won Terschuurse Boys met 1-0.

In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen wat mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen waren zeldzaam. Stroe zorgde voor het eerste gevaar, maar de inzet van Ivar van den Brink werd van de doellijn gehaald. Daarna waren de beste mogelijkheden voor Terschuurse Boys, maar de inzetten van Jeffrey van Belkum en Gydo Vos gingen over en naast. In de 18e minuut kreeg Terschuurse Boys de beste kans. Op een pass van Jeffrey van Belkum kwam Tomas Vaarkamp oog in oog met doelman Tom de Groot, die goed uitkomend knap redde. In de 28e minuut mocht Chris van Geerestein op aangeven van Roy Kruse voor Stroe nog vrij inschieten, maar zijn schot was te zacht om Ceriel van Veldhuizen te verontrusten.

In de eerste minuut na de hervatting viel het enige doelpunt. Een vrije trap van Gydo Vos leek een gemakkelijke prooi te worden voor doelman Tom de Groot. Vlak voor hem stuiterde de bal via een polletje omhoog. Tevergeefs grabbelend kreeg De Groot de bal achter de doellijn pas te pakken; 1-0. Terschuurse Boys behield hierna het initiatief en dacht in de 65e minuut op 2-0 te komen, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Taflan wegens een overtreding geannuleerd. Twee minuten later behoedde keeper Tom de Groot op een schot van Gydo Vos zijn ploeg voor een grotere achterstand door een knappe redding.

Beide ploegen hanteerden veelal de lange bal, hetgeen weinig gevaar opleverde. Stroe drong in de slotfase wel aan en was in de 85e minuut dicht bij de gelijkmaker. Op een voorzet van Arnold van den Brink kopte Richard van den Brink goed in. Doelman Ceriel van Veldhuizen wist in een reflex de bal nog uit zijn doel te werken. Even later had Ronald Bouwman de beslissing op zijn schoen. Vrij voor Tom de Groot lobde hij over. In de slotfase kwam invaller Harry van den Brink een teenlengte tekort voor de gelijkmaker.