Terschuurse Boys 1 - Elspeet 1

6 november 2022 13:30

De wedstrijd van gisteren eindigde in een gelijkspel. Helaas....
Gelukkig was er meer te beleven dan de twee goals die vielen. Een supporter schrijft.

Vandaag mochten wij Elspeet ontvangen op sportpark Overbeek, wat er weer keurig bij lag dankzij ons vrijwilligersteam van iedere vrijdag. Dat het geen walk-over zou worden wisten wij al vanuit de voorbereiding. Waar wij moeizaam tot een gelijkspel waren gekomen. Vandaag namen wij vanaf de eerste minuut het heft in handen zonder echt grote kansen te creëren. En zo kwamen wij onfortuinlijk op een onverwacht moment, waarbij een van hun spitsen onze verdediging te slim af was en de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Elspeet hield na deze 0-1 het betere van het spel en zo gingen wij met deze stand rusten, echt grote kansen waren er niet meer geweest voor de rust.

Na de thee kwam Tomas Vaarkamp voor Henk van den Hoek in het veld en gingen wij op zoek naar de gelijkmaker. Elspeet bleef echter wel dreigend in de counter. Uit een verdwaalde voorzet van Melvin van Varneveld viel onverwacht na 15 minuten de 1-1. Daarbij ging hun keeper op zijn zachtst gezegd niet helemaal vrijuit, maar niemand in Terschuur had hier moeite mee. Wij hadden nu het heft in handen en uit een corner was Peter Overeem dicht bij 2-1, maar de lat stond deze in de weg. Daarna was het Tomas die het latwerk raakte. Hierna kregen wij nog wat kleinere mogelijkheden via Gerco van de Fliert die voorlangs kopte en Gerwin Berkhof die op de handen van doelman stuitten.

De 2-1 wilde echter niet vallen. Wel was het jammer dat koning geel alias Milan van Veldhuizen geschorst is voor de topper volgende week tegen VVOP. Volgende week zal het beter moeten, willen wij tot een resultaat komen in Voorthuizen. Het voetbal was vandaag minder dan tegen Zeewolde, maar aan de wilskracht heeft het niet gelegen en daarom was dit punt dan ook meer dan terecht.