Sponsors

Wedstrijdverslag Terschuurse Boys 1 - WAVV 1

12 november 2023 7:00

Casper Koelewijn

Helaas zat het er vanmiddag niet in: een zware wedstrijd op een gladde grasmat werd met 0-4 verloren van WAVV. Terschuur, dat voor deze wedstrijd nog maar 3 goals tegen had gekregen, was vandaag verdedigend onmachtig.

Toch speelde Terschuurse Boys het eerste kwartier van deze wedstrijd aardig: zo was er een gevaarlijke kopbal uit een corner van Rowin Wery die uit het doel werd gehaald door WAVV-doelman Luc Huurman. De corner daarop werd door Gerwin Berkhof over gekopt. Daarna ging het hard bergafwaarts aan onze kant: een snelle aanval van WAVV werd afgerond door Sem de Leeuw. Even later verspeelde Gerwin Berkhof de bal vlak bij het eigen strafschopgebied. Davey Jansen nam de bal over en wipte de bal prachtig over Dani van de Pol heen: 0-2. De score had voor rust nog hoger kunnen uitvallen: zo lukte het Sem de Leeuw WAVV om langs onze eigen keeper te komen, waardoor hij een leeg doel voor zich had. De hoek bleek uiteindelijk te lastig, want de maker van de 0-1 schoot rakelings voorlangs. Even later, een paar seconden voor het rustsignaal schoot Jermain Lamers de bal op de paal.

In de tweede helft wist Terschuur dat het beter moest. Zo werd Menno van Korlaar erin gewisseld voor Milan van Veldhuizen, hij ontsnapte in de eerste helft namelijk aan een tweede gele kaart. Het lukte van Korlaar om meer energie in het spel van Terschuur te leggen; zo lukte het Terschuur om meer op de helft van de Wageningers te voetballen. Tot kansen leidde dit niet.

Terschuur liet echter steeds meer ruimte achter de verdediging, waardoor WAVV steeds gevaarlijker kon worden in de omschakeling: de grootste kans was voor de spits Davey Jansen, die na een lage voorzet stuitte op Dani van de Pol.

Het doek viel in de 78e minuut: na een mislukte corner van Terschuur kon WAVV er met de bal vandoor, Liam Heldernisse, die overigens één minuut in het veld stond,  kreeg de bal aan de linkerkant en schoot knap raak in de rechterhoek. Dit leidde tot grote vreugde bij de bank van WAVV. Het werd nog erger, want 4 minuten later counterde WAVV Terschuur er weer simpel uit en tekende Guus Arndts voor de eindstand: 0-4.

Door de resultaten op de andere velden zakt Terschuur nu naar een 6e plaats, met 9 punten uit 6 wedstrijden. De resultaten van de komende twee uitwedstrijden, tegen respectievelijk CDW en SKV, zullen uitwijzen of Terschuur bovenin weer aanhaakt of toch weer naar onderen moet kijken. We hopen uiteraard op dat eerste.