Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Terschuurse Boys veel te sterk voor Hulshorst

5 mei 2018 22:15

Terschuurse Boys won met 4-0 de inhaalwedstrijd voor de tweede periode tegen Hulshorst en nestelde zich daarmee vaster op de tweede plaats. Een plek, die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Daarnaast staat Terschuurse Boys ook nog bovenaan in de derde periode, waarin nog drie wedstrijden gespeeld moeten worden.

Terschuurse Boys nam vanaf het beginsignaal het initiatief en zette Hulshorst op eigen helft vast. Nadat Hans van Essen in de 3e minuut rakelings naast had geschoten, viel vier minuten later al de openingstreffer. Op een voorzet van Ronald Bouwman kopte Jeffrey van Belkum onhoudbaar binnen; 1-0. Drie minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Op een voorzet van Dennis van de Veen werd op een kopbal van Rob Porte de bal met de hand weggewerkt. De strafschop werd door Hans van Essen onberispelijk benut; 2-0. Met vaak elf man op eigen helft wist Hulshorst tegen een goed combinerend Terschuurse Boys de schade beperkt te houden. Alleen de snelle Bart de Zwaan kon in de 22e minuut voor gevaar zorgen. Ver uitlopend wist Ceriel van Veldhuizen het gevaar te bezweren. Ondanks het vele balbezit wist Terschuurse Boys weinig kansen te creëren tot in de slotfase van de eerste helft. In de 38e minuut zette Hans van Essen na een vlotte aanval Rob Porte vrij voor doelman Thijs Menges, maar hij schoot hoog over. Vier minuten later kopte Peter Overeem uit een corner van Hans van Essen op de lat en weer een minuut later tikte Roy van de Veen op een voorzet van Tomas Vaarkamp de bal net langs de verkeerde kant van de paal, waardoor Terschuurse Boys verzuimde de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

had hierdoor moed gekregen en speelde in de tweede helft aanvallender, terwijl Terschuurse Boys minder gemakkelijk combineerde dan voor de rust en in de duels vaak werd afgetroefd. Eerst in de 63e minuut was dicht bij de aansluitingstreffer. Krijn Eckhardt verscheen op een lange bal oog in oog met Ceriel van Veldhuizen, maar hij lobde rakelings over. Gydo Vos in de 66e minuut in de ploeg gekomen voor Ronald Bouwman toonde twee minuten later al zijn specialiteit met een hard schot, dat Thijs Menges knap uit de hoek haalde. In de slotfase drong wel aan, maar kansen wist de ploeg niet te creëren. In de blessuretijd deed Terschuurse Boys, wat het daarvoor verzuimd had namelijk scoren. Eerst rondde Jeffrey van Berkum een combinatie tussen Gydo Vos en Tomas Vaarkamp doeltreffend af; 3-0. Even later had de kort daarvoor ingevallen Bjorn Dokter pech, toen zijn afstandsschot door een verdediger uit en over het doel werd gekopt. Uit zijn hoekschop tikte Peter Overeem net binnen het eindsignaal de 4-0 binnen.