Wedstrijdverslag Terschuurse Boys 1 - Renswoude 1

2 december 2023 18:30

Casper Koelewijn

Strijdend ten onder tegen koploper Renswoude.

Terschuurse Boys toch met lege handen na goede tweede helft

Op een koude zaterdagmiddag, speelde Terschuur tegen de koploper van de 3e klasse: Renswoude. Na een slechte eerste helft kon Terschuur zich in de tweede helft oprichten. Toch kwam het met lege handen te staan. Een zure nederlaag dus.

De eerste minuten bleek al gelijk dat Renswoude voetballend veel beter is dan Terschuurse Boys en dus niet voor niks aan kop gaat in de 3e klasse B. Zo kon na 10 minuten Renswoude al door de verdediging heen snijden en kon Jasper Koster de 0-1 binnen schieten. Terschuur ging er niet beter van voetballen: zo werd er vaak de lange bal gespeeld, waarna het balbezit aan Renswoude werd verloren. Toch kon Renswoude verder weinig creëren, omdat Terschuur de linies kort op elkaar hield. Het enige moment waarop Terschuur echt gevaarlijk kon worden, was vlak voor rust: een goede voorzet van Jeffrey van Belkum belandde op het hoofd van opkomende linksback Rowin Wery, de bal ging echter naast.

Na de pauze begon Terschuur er steeds beter in te komen: zo kreeg Gerwin Berkhof twee gevaarlijke kopkansen uit corners. Dat Terschuur het vooral uit dode spelmomenten moest hebben bleek ook toen Henk van de Hoek na een afgeslagen corner de bal prachtig in de bovenhoek plaatste; de redding van de keeper was net zo mooi. Terschuur voelde dat er meer in zat dan een nederlaag en bleef hard werken en op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam die er: een vrije trap van Melvin van Vaneveld, misschien wel de beste man op het veld bij Terschuur vandaag, belandde op het hoofd van Jeffrey van Belkum, die de bal onderkant lat inkopte. De vreugde was enorm bij de spelers van Terschuurse Boys.

Helaas werd deze vreugde 4 minuten na de gelijkmaker direct weer de kop in gedrukt. Na een lage voorzet draaide Renswoude-speler Rik Huijser weg bij zijn tegenstander en schoot in de korte hoek de 1-2 binnen. Terschuurse Boys probeerde het daarna nog wel, maar echt gevaarlijk kon het niet meer worden. Hierdoor staat Terschuur weer met lege handen.

Een wedstrijd waar dus meer inzat voor Terschuur, zeker na de 1-1 kreeg iedereen het gevoel dat Terschuur de voorsprong kon pakken. Echter liep het niet zo, waardoor Terschuur op 12 punten blijft staan. Hierdoor zakt het van plek 6 naar 8.

Volgende week speelt Terschuurse Boys zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, op bezoek bij DEV Doorn.