Wedstrijdverslag Terschuurse Boys 1 - DFS 1

25 februari 2024 13:00

Casper Koelewijn

Terschuurse Boys sleept punt uit het vuur na moeizame wedstrijd
Op een druilerige middag ontving Terschuurse Boys DFS uit Opheusden. Op papier een tegenstander waar kansen liggen, maar toch ging het behoorlijk moeizaam. Dit kwam ook door de vele afwezigen aan de kant van Terschuur: zo kon Henk van de Hoek geblesseerd en was ook Gydo Vos niet fit genoeg om te spelen.

In het eerste kwartier van de wedstrijd lag het initiatief bij de bezoekers, zo werd na een vrije trap een bal door onze verdediger van de lijn gehaald. Toch was het In de twaalfde minuut al raak: door een mooie bal van achteruit kon DFS-spits Otto van Setten de bal meenemen en knap in de verre hoek schieten. Na deze kans lukte het Terschuur nauwelijks om iets te creëren, dit kwam doordat de meeste ballen die het kreeg zomaar naar voren geschoten werden. Toch lukte het Terschuur om op gelijke hoogte te komen in de eerste helft: na een voorzet richting Jeffrey van Belkum kwam de bal op de hand bij een DFS-verdediger, scheidsrechter Beldman twijfelde geen seconde en legde de bal op de stip. Deze penalty werd via de paal binnengeschoten door Milan van Veldhuizen.

Na de rust leek Terschuur wat harder te gaan werken: dit kwam onder andere doordat onze nieuwe spits Sil Schoon in het veld kwam: hij speelde fris en zorgde voor dreigende momenten. Mede dankzij hem volgde ook een grote kans: zo was het Schoon die zich knap vrij speelde en de bal voorzette op Jeffrey van Belkum. Hij hield vervolgens goed het overzicht en speelde de bal naar de andere invaller Roy van de Veen. Zijn schot werd in eerste instantie geblokt en in de rebound ging de bal net over. De allergrootste kans volgde in de 71e minuut: na een goede voorzet kreeg Gerwin Berkhof een vrije kopkans: maar hij kopte net naast.

Ondanks dat DFS bijna geen kansen bij elkaar voetbalde lukte het ze toch om weer opnieuw op voorsprong te komen: Melvin van den Hatert ontsnapte aan de aandacht van de Terschuurse Boys verdedigers en ramde de bal snoeihard binnen, tot grote vreugde bij de bank van het team uit Opheusden. Gelukkig kon Terschuur de schade snel weer repareren, want nog geen 5 minuten later wist onze aanvoerder Gerwin Berkhof er 2-2 van te maken. Ondanks dat beide ploegen nog wel voor de winst gingen, lukte het beide teams niet meer te scoren.

Wederom dus weer een 2-2 gelijkspel voor Terschuurse Boys. Dat schiet niet erg op als je onderin weg wil blijven. Ook volgende week wacht er weer een belangrijke wedstrijd, dan op bezoek in Rhenen bij Candia. Ook dan zullen de schouders er weer onder gezet moeten worden.