Sponsors

Terschuurse Boys pakt punt in een gelijkwaardige wedstrijd tegen Advendo.

10 maart 2024 9:30

Casper Koelewijn

Een belangrijke wedstrijd stond vanmiddag op het programma: Terschuurse Boys, die onder de degradatiestreep staat tegen een team dat er vlak boven staat en drie punten meer heeft. Toch lukte het Terschuur ook voor de zesde keer op rij om niet te winnen: het werd namelijk 1-1.

Behalve een blessure aan de kant van Advendo gebeurde er in het eerste kwartier weinig. Het eerste gevaar kwam in minuut 19 van Advendo: een mislukte voorzet kwam via de handen van onze keeper Ceriel van Veldhuizen tegen de paal. De corner die daarop volgde kon Terschuurse Boys niet wegwerken, hierdoor viel de bal voor de voeten van Mark van Kessel die vlak van vlakbij de bal binnen schoot: 0-1. Terschuurse Boys gaf niet op en bleef voor elke meter strijden: echte kansen uit open spel kwamen er niet. Wel moest Advendo de bal van de lijn halen na een corner en na een inzet van Gerwin Berkhof. Het was dan ook niet geheel verrassend dat het doelpunt dat Terschuur maakte uit een hoekschop kwam: een uitstekende corner van Gydo Vos belandde op het hoofd van Sil Schoon, die keurig binnenkopte. De nieuwe spits heeft nu al 2 doelpunten gemaakt in zijn eerste 3 wedstrijden.

Het leek er op dat Sil Schoon vlak voor rust ook nog de 2-1 maakte, een bal die verkeerd werd teruggekopt, belandde in zijn voeten, waarna hij rustig af kon maken. Verrassend genoeg werd er gevlagd voor buitenspel en ging het doelpunt niet door.

De tweede helft begon met een grote kans voor Advendo: zo kon Jochem van Klompenburg ongehinderd naar het doel rennen en in de korte hoek schieten: gelukkig was daar de redding van Ceriel van Veldhuizen. Vanaf minuut 60 was het Advendo dat veel balbezit had, maar heel veel kon het niet meer doen: dit kwam onder andere door het geweldig verdedigende werk van Niels Overeem en Gerwin Berkhof, maar ook de andere verdedigers waren vandaag niet voorbij te spelen. In de slotfase probeerde Terschuur er nog een aantal keer doorheen te komen, maar ook dat leverde weinig op. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: een terechte uitslag als je het mij vraagt.

Terschuurse Boys weet dus weer niet te winnen, waardoor de wedstrijd van volgende week extra belangrijk wordt: die is namelijk op bezoek bij SV Otterlo. Otterlo staat op dit moment op een veilige 8e plaats met 1 punt meer, maar heeft wel 2 wedstrijden minder gespeeld. Terschuurse Boys zal er dus ook volgende week weer vol voor moeten gaan.