Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Terschuurse Boys stelt deelname nacompetitie veilig

13 mei 2018 7:30

www.barneveldsekrant.nl Door een 2-1 overwinning op SP Teuge en het gelijkspel tussen VIOS en Hoevelaken nestelde Terschuurse Boys zich definitief op de tweede plaats van de ranglijst en is daarmee verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Daarnaast is de ploeg na tien wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven ook nog lijstaanvoerder in de derde periode. (klik verder voor schema nacompetitie)

Gemakkelijk kwam de overwinning tegen Teuge niet tot stand. De bezoekers waren in het eerste kwartier wat sterker en al in de 4e minuut ontsnapte Terschuurse Boys aan een achterstand. Na balverlies brak Ruben Wientjes door, maar zijn voorzet werd door Joey de Croon in kansrijke positie om zeep geholpen. Halverwege de eerste helft kwam Terschuurse Boys op voorsprong. Ronald Bouwman, de gevaarlijkste aanvaller bij de thuisploeg, joeg een verdediger op en veroverde de bal, speelde een tweede verdediger uit, en schoof de bal langs doelman Joost Veldwijk; 1-0. Terschuurse Boys kreeg meer grip op de wedstrijd en was met schoten van Gydo Vos en Hans van Essen nog dicht bij een tweede treffer, maar die viel niet.

Beide ploegen opende de tweede helft met veel lange ballen, die af en toe wel gevaarlijk leken, maar geen uitgespeelde kansen opleverden. In de 64e minuut viel onverwacht de gelijkmaker. De kort daarvoor ingevallen Frank Boers mocht een vrije trap nemen. Zijn schuiver viel door een mêlee van spelers achter de volkomen verraste Ceriel van Veldhuizen; 1-1. Terschuurse Boys trok nu volop ten aanval. Nadat Gydo Vos en Peter Overeem kansen hadden laten liggen door over te schieten, viel in de 76e minuut de 2-1. Op een voorzet van Hans van Essen kopte Tomas Vaarkamp de bal achter doelman Joost Veldwijk. In de slotfase viel Teuge wel aan en kwam Terschuurse Boys even in de verdrukking, maar waren de mogelijkheden de wedstrijd voortijdig te beslissen voor Terschuurse Boys. De eindpass was echter te onzuiver om te profiteren.

Toen na afloop de eindstand van VIOS – Hoevelaken bekend werd, was de tweede plaats en deelname aan de nacompetitie binnen en kon alvast een klein feestje gevierd worden met de supporters.