Sponsors

Handhaving verder uit zicht na nederlaag tegen directe concurrent

14 april 2024 10:30

Casper Koelewijn

Het was een teleurstellende voetbalmiddag op Sportpark Overbeek: een wedstrijd tegen CDW die gewonnen moest worden, in de strijd tegen degradatie werd vrijwel kansloos verloren. Handhaving wordt voor Terschuur op die manier weer moeilijker.

We waren nog maar net begonnen en de bal lag al in het net: wel aan de verkeerde kant. Een goede voorzet kwam op de schoen terecht van CDW-spits Floris van Dijk, die de bal knap het doel in volleerde. Geen vijf minuten later was het weer raak: na een snelle counter omspeelde Jelle van Grondelle Terschuur keeper Van Veldhuizen en schoot hij vanuit een moeilijke hoek knap raak. Zo stond Terschuur na 7 minuten al 0-2 achter. Op het kwartier had het nog erger kunnen worden: Floris van Dijk stuitte op Ceriel van Veldhuizen in een 1-op-1. De rest van de eerste helft was het vooral Terschuurse Boys die de bal had en daar weinig mee deed, terwijl CDW counterde en de kansen creëerde. Bovendien was het Niels Bezembinder die goed weg kwam met geel nadat hij een doorgebroken speler vast hield. De enige kans van Terschuur voor rust was die van Sil Schoon: na een fout van een CDW verdediger kon hij er met de bal vandoor, vervolgens krulde hij de bal net over de kruising.

Ook na rust liep Terschuur nog te slapen toen het de kleedkamer uitkwam: Na 1 minuut spelen scoorde CDW de 0-3. Een dramatische middag leek het te worden, die alleen maar erger werd toen Milan van Veldhuizen zijn tweede gele kaart kreeg en Terschuurse Boys met 10 man verder moest. Ondanks de man minder kon Terschuurse Boys wel iets dreigender worden tegen de bezoekers uit Wijk bij Duurstede, die zich helemaal in liet zakken, en hoopte op die manier de wedstrijd binnen te slepen. Toch kon Terschuur scoren, na een corner was het Sil Schoon die de bal inkopte. Op die manier kreeg Terschuur weer enige hoop. Echter kon het in het resterende kwartier dat nog te spelen weinig forceren. Diep in de blessuretijd was het een droge schuiver van Jeffrey van Belkum die nog het net vond, maar dit doelpunt is slechts voor de statistieken, want vlak daarna maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.

Door de nederlaag is Terschuurse Boys afgezakt naar de 11e plaats en heeft het nog altijd 21 punten. Een beetje hoop kan Terschuur halen uit het feit dat concurrenten DFS en Otterlo gelijkspeelden, waardoor die afstand nog enigszins overbrugbaar is. Bovendien speelt Terschuur volgende week tegen nummer 12 SKV, een wedstrijd die echt gewonnen moet worden om handhaving nog te kunnen afdwingen.