Sponsors

Eindelijk weer een overwinning…!!

21 april 2024 12:00

Casper Koelewijn

Terschuurse Boys heeft, na 6 wedstrijden zonder thuisoverwinning, eindelijk weer gewonnen om het eigen sportpark. En hoe, SKV werd met 5-1 aan de kant gezet. De kans op handhaving is zo weer groter geworden.

Al vanaf het begin was het een erg leuke wedstrijd om naar te kijken. Het was SKV die na 3 minuten de eerste kans kreeg: een kopbal ging onderkant lat er niet in, de rebound daarna werd over gekopt. Dit was even schrikken, zeker als je bedenkt dat Terschuur vorige week na 5 minuten al 0-2 achterstond. Daarna kon Terschuur ook behoorlijk dreigend worden, zo schoot Gydo Vos voorlangs na een uitstekende steekbal van Sil Schoon. Een minuut later lukte het Gino Kamphorst niet om de bal in een leeg doel te schieten na een goede voorzet van Gydo Vos. Toch lukte het Terschuur om snel te scoren: zo kreeg Jeffrey van Belkum de bal goed aangespeeld, hij speelde zijn mannetje uit en schoot binnen. Een schot dat de keeper van SKV eigenlijk wel had moeten hebben. Even later kon Terschuur de score verdubbelen door een goed doelpunt van Gino Kamphorst en stond het al snel 2-0. Toch kon SKV na twintig minuten voetballen terugkomen in de wedstrijd: zo was het Omar el Azami die knap Gerco van de Fliert uitkapte en de bal voorzette. Daarna schoot Achraf El Azzouzi de bal binnen en stond het 2-1. Tien minuten later was het bijna 2-2: na een goede aanval was het dezelfde El Azzouzi die de bal op de lat schoot. Gelukkig kon Terschuur voor rust de marge weer uitbreiden naar 2: een vrije trap van Gydo Vos belandde op het hoofd van Jeffrey van Belkum die zijn tweede goal maakte.

In de tweede helft nam Terschuur volledig het heft in handen en had SKV eigenlijk niks meer te vertellen. Een mooie actie kwam van Gydo Vos die, zoals Arjen Robben dat zou doen, naar binnen trok en de bal prachtig krulde richting de verre hoek, helaas belandde dit prachtige schot op de paal. Het houtwerk werd overigens vaak geraakt deze wedstrijd. Na een uur spelen lukte het Gino Kamphorst om de wedstrijd in het slot gooien: Zo stond hij ineens tegenover één verdediger van SKV, die hij uitspeelde en vervolgens geplaatst raak schoot. Terschuurse boys ging, in tegenstelling tot de rest van dit seizoen, uitstekend met de kansen om. Amper twee minuten na de 4-1 kon Gino Kamphorst zijn hattrick compleet maken: een geweldige voorzet van Melvin van Vaneveld belandde op zijn hoofd, dus werd het 5-1.

Niet alleen de aanvallers konden zich deze wedstrijd onderscheiden: ook keeper Ceriel van Veldhuizen liet na een geweldige redding bij een 1-op-1 zien wat hij in huis had. De rest van de wedstrijd bleef Terschuur kansen creëren, maar de score werd niet verder uitgebreid.

Door de overwinning stijgt Terschuur naar plek 9. De verschillen zijn weer kleiner geworden doordat Fortissimo verloren heeft. Volgende week is Terschuurse Boys vrij, vanwege Koningsdag. De week erop wacht een moeilijke wedstrijd op bezoek bij koploper Renswoude, hopelijk kan Terschuur het vertrouwen van deze wedstrijd mee nemen naar die wedstrijd en een mooi resultaat meenemen.