Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Terschuurse Boys pakt derde periodetitel

27 mei 2018 7:00

Terschuurse Boys won met 6-3 van Barneveld en werd winnaar van de derde periode. De ploeg van trainer Ronald Tulen was echter al verzekerd van de nacompetitie voor promotie, zodat de titel voor Terschuurse Boys niet meer was dan een bevestiging van een goed seizoen. Voor Barneveld waren de consequenties negatiever. Zij gaan volgende week beginnen aan de degradatiewedstrijden.

Hoewel Ronald Tulen vier spelers, die op scherp stonden, uit de ploeg had gelaten in verband met het begin van de nacompetitie volgende week, was Terschuurse Boys voor de rust veel sterker dan Barneveld, dat voorin Elmeris Avdic miste en achterin Jos van den Brandhof. Nadat Barneveld al een aantal keren aan een achterstand was ontsnapt, mede door een paar goede reddingen van doelman Daan Wilden, die de afwezige Rinse Verwey in het doel verving, viel in de 33e minuut de openingstreffer. Tomas Varenkamp schoot op een pass van Hans van Essen Terschuurse Boys op 1-0. Vier minuten later verdubbelde Gydo Vos uit een vrije trap de voorsprong; 2-0. Op slag van rust bracht Bjorn Dokter na slecht wegwerken de stand op 3-0 en leek de wedstrijd beslist.

Niets was echter minder waar. Een feller Barneveld ging aanvallender voetballen en Terschuurse Boys dacht de winst al binnen te hebben en voetbalde minder dan voor de rust. In de 53e minuut profiteerde Brahim Boukattan van een fout in de Terschuurse defensie en verkleinde de achterstand naar 3-1. Nadat beide ploegen kansen hadden laten liggen, viel in de 66e minuut de aansluitingstreffer. Wilbert Bakker tikte de bal over de Terschuurse defensie en zette Larsson van Dijk oog in oog met Ceriel van Veldhuizen, die kansloos werd gepasseerd; 3-2. Barneveld rook haar kans en in de 71e minuut viel de gelijkmaker. Larsson van Dijk veroverde de bal en zette Adem Sanli voor een leeg doel; 3-3. Terschuurse Boys was wakker geschud en uit een vrije trap schoot Gydo Vos in de 75e minuut zijn ploeg weer op voorsprong; 4-3. Terschuurse Boys behield nu het initiatief en na een tweetal mooie aanvallen bepaalde Rob Porte de eindstand op 6-3.